Evropska sedmica mobilnosti obilježena je i ove godine, i to u preko 3000 opština i gradova širom Evrope, ali i svijeta.

U Bosni i Hercegovini, svoje aktivnosti registravalo je ukupno šest opština i gradova, i to: Bijeljina, Grad Sarajevo, Vlasenica, Zvornik, Banja Luka i Han Pijesak. Takođe, po nezvaničnim informacijama, još nekoliko opština je obilježilo ESM, ali nije registrovalo svoje aktivnosti na stranici mobilityweek.eu, te ovim putem pozivamo sve opštine i gradove da registruju sve svoje aktivnosti, te već registrovane osvježe novim informacijama u vezi implementiranih aktivnosti.

Rok za registraciju je 30. septembar. Nakon ovog roka, u periodu između 1. i 31. oktobra, opštine i gradovi mogu aplicirati za nagrade Evropske sedmice mobilnosti, SUMP nagrade, te nagrade Bezbjednosti na putevima u urbanim sredinama.

Dalje, uz to i mnogo bitnije, naredni koraci za opštine i gradove trebaju da budu cjelogodišnji radovi na uspostavljanju kvalitetnijih životnih sredina za građane, jer Evropska sedmica mobilnosti je tu samo da promoviše sve ono što smo radili tokom čitave godine!